Tüp bebek transfer sonrası ne yenmemeli? Tüp bebek transfer sonrası ne yenmemeli?, Embriyonun rahme tutunması için ne yemeli?, Tüp bebekte ne yenmemeli?, Tüp bebek transfer sonrası yoğurt yenir mi?, Embriyo transferinden sonra tutunması için neler yapılmalı?, Transferden sonra hangi yiyecekler iyi gelir?
Tüp bebek transfer sonrası ne yenmemeli?
Embriyonun rahme tutunması için ne yemeli?, Kafein tüketimi tüp bebek tedavi başarısını azalttığı gibi düşük riskini de arttırmaktadır. İşlenmiş etler, sakatatlar, az pişmiş et ve et ürünleri, kabuklu deniz ürünleri, pastörize olmayan süt ve süt ürünleri embriyo transferi sonrasında yenmemelidir.
Embriyonun rahme tutunması için ne yemeli?
Embriyonun rahme tutunması için ne yemeli?,
Kafein tüketimi tüp bebek tedavi başarısını azalttığı gibi düşük riskini de arttırmaktadır. İşlenmiş etler, sakatatlar, az pişmiş et ve et ürünleri, kabuklu deniz ürünleri, pastörize olmayan süt ve süt ürünleri embriyo transferi sonrasında yenmemelidir. Tüp bebekte ne yenmemeli?
Tüp bebekte ne yenmemeli?,
Çinko içerikli besinler hem kadın hem de erkeklerde hormon seviyelerini düzenleyerek bebeğinizi rahme tutunmasına katkı sağlar. Bu nedenle bol bol kepekli tahıllar, yağsız et, balık, fasulye, süt, kabak çekirdeği, ayçiçeği, ceviz, badem, yumurta gibi çinko bakımından zengin besinler tüketmelisiniz. Tüp bebek transfer sonrası yoğurt yenir mi?
Tüp bebek transfer sonrası yoğurt yenir mi?,
· Meyve ve yoğurt tüketilmelidir. · Kesinlikle fast food yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Embriyo transferinden sonra tutunması için neler yapılmalı?
Embriyo transferinden sonra tutunması için neler yapılmalı?,
Embryo transferinden sonra cinsel ilişkide bulunmak hamilelik oranlarını düşürmemektedir ve embryonun tutunma şansını artırdığı konusunda da bazı kanıtlar vardır. Günde 30 dakika yürüyüş gibi hafif egzersiz yapmanın tüp bebek tedavisinin başarısı üzerinde olumsuz etkisi olması pek muhtemel değildir. Transferden sonra hangi yiyecekler iyi gelir?
Transferden sonra hangi yiyecekler iyi gelir?,
Embriyo transferinden sonra protein açısından zengin gıdalar, meyve ve sebzeler, tam tahıllar, sağlıklı yağlar, süt ürünleri veya alternatifleri ve folik asit içeriği yüksek gıdalardan oluşan dengeli bir beslenme faydalıdır. Susuz kalmamak ve kafein ve alkolü sınırlamaya devam etmek de önemlidir. Embriyonun rahme tutunmasını ne engeller?
Embriyonun rahme tutunmasını ne engeller?,
Rahim içinde var olan fonksiyonel ve yapısal bozuklular, embriyonun rahme tutunmasına engel olabilir. Ayrıca polip ve miyom gibi iyi huylu tümörlerin varlığında da embriyo, rahme tutunamayabilir. Tüp bebekte muz yenir mi?
Tüp bebekte muz yenir mi?,
IVF tedavisi öncesinde, esnasında ve sonrasında taze sebze ve meyve tüketerek, vücudun ihtiyaç duyduğu optimum düzeyde Vitamin C, D, E, Folik asit, Kalsiyum ve Magnezyum elde edilmelidir. Özellikle Avokado, koyu yeşil yapraklı sebzeler, domates, tatlı patates, çilek, muz, nar ve portakal tüketilmelidir. Embriyo transferinden sonra maden suyu içilir mi?
Embriyo transferinden sonra maden suyu içilir mi?,
Burada özellikle rahim iç dokusunu, rahim kasılmalarını arttıran; Kahve, kola, Çikolata, Soda, Ananas, Maydanoz, Nar, Hurma gibi özel besinlerin rahim kontraksiyonlarını ve rahimdeki kasılmaları arttırdığını bildiğimiz için özellikle bu tür gıdaları hastalarımıza yasaklıyoruz. Embriyo transferinden sonra çay içilir mi?
Embriyo transferinden sonra çay içilir mi?,
Embriyo transferi sonrasında cinsel aktivite bulunulmamalı, sigara ve kahve içilmemeli, çay açık olmak üzere 2-3 bardak içilebilir, bitkisel çaylar 1-2 çaybardağı içilebilir; sıcak banyo, soğuk duş alınmamalı: ılık duş olarak, hemen embriyo transferi günü bile alınabilir; fazla meyve yenmemeli, kilo alınmamalıdır. Transferden sonra çiğ kabak çekirdeği yenir mi?
Transferden sonra çiğ kabak çekirdeği yenir mi?,
Çinko rahim iç zarını kuvvetlendirip, kalınlaştırmaya yardımcı olan progesteron yapımında rol oynar. Her gün fındık, badem, ceviz, brezilya fıstığı, kabak çekirdeği gibi yiyeceklerin çiğ olanlarından tüketmeye çalışın. Yaşam tarzınızı iyileştirin. Transfer sonrası peynir yenir mi?
Transfer sonrası peynir yenir mi?,
İki hafta boyunca cinsel ilişkiye girilmemelidir. Doktorun önerdiği progesteron ve diğer ilaçlar doğru şekilde uygulanmalıdır. Sağlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir. Herhangi bir enfeksiyona yol açabilmesi açısından çiğ et, süt ve taze peynir gibi gıdalar tüketilmemelidir. Transferden sonra yürüyüş yapılır mı?
Transferden sonra yürüyüş yapılır mı?,
Tüp bebek sonrası spor
Aşırı aktivite ile ağrılar artabilir. Bu sebeplerden nedeniyle transfer sonrası aşırı aktivite, karına müdahale gerektiren sporlar yapılmamalıdır. Doktor ile görüşülüp yüzme ve hafif aktivite gerektiren sporlar yapılabilir. Yürüyüş yapılmasında sakınca yoktur.